Československý Lev s Nev-Damou, opět v Itálii, HC Fiemme vs ČS.Lev 7:9

Československý Lev s Nev-Damou, opět v Itálii, HC Fiemme vs ČS.Lev 7:9

V italském údolí Val di Fiemme se odehrál benefiční zápas na podporu Sportovního klubu Jedličkova ústavu. Zúčastnili se ho olympionici z Nagana i známé celebrity.

Do údolí Val di Fiemme v severní Itálii zamířili na přelomu minulého týdne mnozí slavní čeští a slovenští sportovci a celebrity. Připravovali se tam na benefiční hokejový zápas proti domácímu hokejovému týmu, který se konal ve čtvrtek a výtěžek z něj každoročně připadá Sportovnímu klubu Jedličkova ústavu (SC JÚ).

Mezinárodní organizace Československý lev do zápasu angažovala například Dominika Haška, Tomáše Kaberleho, Davida Moravce, Jana Kollera nebo třeba také divadelního a filmového herce Roberta Jaškówa.

„Jsme velmi rádi za sportovní aktivity, které se nám díky podobným projektům daří realizovat. Již v loňském roce jsme získali finanční dar z výtěžku SkiOpening v Rakousku a letos dostaneme peníze ze vstupného benefičního zápasu. Pro naše poslání a cíle je jakákoliv částka důležitá a jsme za ni velmi vděční,” uvedl pro Seznam předseda SC JÚ Praha Pavel Martínek.

Soupeřem Lvů byl domácí italský tým HC Val di Fiemme. Zápas skončil výsledkem 9:7 pro hosty. Skóre však v důsledku nebylo důležité tolik, jako spíš částka, kterou organizátoři získali. Na Sportovní klub Jedličkova ústavu se ze vstupného a tomboly vybralo necelých čtyřicet tisíc korun.

Organizace SC JÚ Praha zprostředkující sportovní vyžití pro lidi se zdravotním postižením z nich bude svým členům financovat i prostředky k tréninku takových disciplín, jako jsou atletika, lukostřelba, boccia, cyklistika a curling vozíčkářů.

Sdílet tento příspěvek


ăn dặm kiểu NhậtResponsive WordPress Themenhà cấp 4 nông thônthời trang trẻ emgiày cao gótshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữhouse beautiful