Prvá, štartovacia akcia OZ Československý lev

Prvá, štartovacia akcia OZ Československý lev

Vo Veľkých Bieliciach spojili Českú a Slovenskú republiku.

Veľké Bielice sa stali dejiskom futbalového zápasu v rámci projektu Československý lev. Cieľom podujatia bolo spojiť Česko a Slovensko prostredníctvom športu a spoločne podporiť boj proti obezite.

Symbolicky, štyri roky pred vyvrcholením osláv 100. výročia vzniku samostatnej Československej republiky, sa vo Veľkých Bieliciach, časti Partizánskeho, uskutočnil v sobotu prvý futbalový zápas v rámci projektu Československý lev.

Na projekte, ktorého cieľom je spájať Slovenskú a Českú republiku nielen prostredníctvom športu, sa zúčastní takmer šesť desiatok známych hercov a športovcov z oboch krajín.

Projekt, ktorý vznikol len nedávno, bude prezentovať všetky oblasti spoločenského, športového a kultúrneho života, chce aktívne podporiť boj proti obezite a posilňovať tak motiváciu detí, mládeže i dospelých k chuti športovať a pracovať na zlepšovaní vlastnej fyzickej kondície.

„Finančné prostriedky, ktoré v rámci svojich aktivít Československý lev vyzbiera, nebude poukazovať na kontá neziskových organizácií, ale vždy z návrhov ľudí vyberie toho, komu splní sen. Podporí a bude sponzorovať zvieratá v útulkoch a zoologických záhradách. Prostredníctvom sociálnych sietí formou dlhodobých súťaží budeme stále podporovať priateľstvo oboch krajín,“ uzavrel generálny manažér Československého leva pre ČR a SR Radek Komoráš.

Autor: TASR

Primátor Partizánského Jozef Božik: Těším se na spolupráci s dravým Československým lvem!

Stalo se již zvykem, že na významných akcích nechybí ani zástupci z vedení měst a obcí. Ne jinak tomu bylo i o víkendu ve Veľkých Bielicích, v části, která spadá právě pod Partizánské. Sympatický na první pohled, a jak bylo vidět také u lidí oblíbený. Přiznal, že kdyby nebyl primátorem, rád by moderoval podobné akce. Není to, jako když přednáší na škole. Využili jsme jeho přítomnosti a zeptali se za vás.

Pane primátore, jak vy osobně vnímáte 28. říjen?

28. október považujem za mimoriadne dôležitý dátum v histórii Čechov i Slovákov. Vznik samostatnej ČSR vytvoril priestor pre rozvoj všetkých oblastí života oboch národov, ktoré boli najmä v 19. a na začiatku 20. storočia utláčané Rakúsko-uhorskou monarchiou.

Oslovil vás něčím Československý lev, který odstartoval svou činnost právě v části Partizánského, ve Veľkých Bielicích?

Oslovil ma myšlienkou spájania, priateľstva, dobrých medziľudských vzťahov a posolstvom blízkosti dvoch národov v Strednej Európe.

Jak se vám, sice už za chladnějšího počasí, ale se sluníčkem v zádech, líbilo?

Vo Veľkých Bieliciach (mimochodom mestská časť Partizánskeho) sa mi veľmi páčilo, a to najmä vďaka atmosfére, ktorú vytvorili občania, umelci, športovci a známe osobnosti oboch krajín. Myslím, že uvedené podujatie odštartovalo veľmi dobrý projekt, ktorý bude mať pokračovanie v ďalších mestách a regiónoch bývalej ČSFR.

Dovedete si představit budoucí vzájemnou spolupráci?

Áno a teším sa na ňu.

Kde bude zavěšený první originální dres mladého Československého lva?

V mojej kancelárii.

Byla těžkou soupeřkou v dražbě dresu starostka Žabokrek u Martina Zuzana Valocká?

Zuzka bola veľmi príjemná a šarmantná súperka.

Přijal byste pozvání, obul si kopačky nebo brusle, a šel si zahrát v barvách Československého lva?

Vzhľadom na môj antitalent v oblasti športu, by som radšej pomohol pri moderovaní. V krajnom prípade by som vyskúšal futbal.

Co vy a sport, jste kamarádi?

V pasívnom slova zmysle áno. Veď v Partizánskom sa hrá kvalitná hádzaná, futbal i hokej.

A přání Československému lvu na startu?

Prajem mu veľmi veľa úspešných akcií, veľmi veľa divákov a podporovateľov, veľmi veľa dobrých myšlienok, ako aj veľa sponzorov, priazeň športovcov, umelcov, osobností a občanov oboch republík, ktorí rovnako ako ja cítia potrebu stretávať sa a šíriť myšlienku spájania sa v prospech dobrých vecí.

Články v novinách:

http://www.teraz.sk/magazin/ceskoslovensky-lev-futbal-osobnosti/103345-clanok.html

http://www.pluska.sk/regiony/zapadne-slovensko/vo-velkych-bieliciach-spojili-cesku-slovensku-republiku.htm

http://www.novinky.cz/muzi/351950-tomas-bomber-skuhravy-mym-domovem-bylo-je-a-bude-ceskoslovensko.html

http://www.24hod.sk/osobnosti-z-kultury-a-sportu-dvoch-krajin-spojil-futbal-a-odkaz-csr-cl316104.html

 

Sdílet tento příspěvek


ăn dặm kiểu NhậtResponsive WordPress Themenhà cấp 4 nông thônthời trang trẻ emgiày cao gótshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữhouse beautiful